Svet 2

15.09.2024.

19:10

Ukrajina: Ne pristajemo...

Ukrajina ne planira da pristane na bilo kakvo "zamrzavanje" rata, a pisanje nemačkog lista "Bild" nije tačno izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Georgij Tihij.

Izvor: Tanjug

Ukrajina: Ne pristajemo...
Profimedia

Podeli:

"Ne, Ukrajina ne planira da pristane na bilo kakvo "zamrzavanje" rata. Izvor koji je ovo kazao ne zna za plan predsednika (Ukrajine Volodimira) Zelenskog", napisao je portparol na platformi X (Tviter), komentarišući pisanje nemačkog lista "Bild" da je Zelenski spreman da ponudi Moskvi prekid vatre na delu fronta, preneo je Ukrinform.

Prema Tihijevim rečima, elementi koje će predsednik Ukrajine predstaviti u SAD "nesumnjivo će ojačati, a ne oslabiti Ukrajinu i njene vojnike".

Institut za proučavanje rata primetio je da Brazil i Kina promovišu svoj mirovni plan u šest tačaka "Političko rešenje ukrajinske krize", čiji su ključni principi naklonjeni Rusiji, naveo je ukrajinski portal i dodao da je Zelenski rekao da je kinesko-brazilski predlog o okončanju rata destruktivan.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Podoran udar: Sve se trese

Rat u Ukrajini – 938. dan. Oko milion Ukrajinaca i Rusa je već ubijeno ratu, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore i procene zapadnih obaveštajnih službi.

20:08

18.9.2024.

49 min

Podeli: