Svet 10

15.09.2024.

17:13

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Izvor: Blic.rs

Oboreni borbeni avioni
EPA/ANATOLY MALTSEV

Podeli:

"Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva borbena aviona 'Su-27' ukrajinskih vazdušnih snaga u poslednja 24 časa", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je ruska vojska u zoni "specijalne vojne operacije" pogodila železnički voz u kojem je bilo strano naoružanje.

"Operativno-taktička letelica, bespilotne letelice, kao i artiljerijsko-raketne trupe Oružanih snaga Rusije uništile su železnički voz koji je prevozio strano oružje, kao i objekat za proizvodnju komponenti za balističke rakete kratkog dometa u zoni specijalne vojne operacije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je uništeno i skladište raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i da su vojna oprema i trupe ukrajinske vojske pogođene u 148 regiona.

"Oboreno 29 ukrajinskih dronova"

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane eliminisali su tokom noći 29 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad oblasti Brjansk, Kursk, Smolenska, Orel, Belgorod, Kaluga i Rostov, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Tokom protekle noći osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica tipa aviona na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su dežurni sistemi PVO uništili 29 ukrajinskih bespilotnih letjelica, od kojih je 15 oboreno iznad teritorije Brjanske oblasti, pet iznad Kurske, četiri iznad Smolenske, dva iznad Orilske oblasti i po jedan iznad teritorija Belgorodske, Kaluške i Rostovske oblasti.

Nema informacija o pričinjenoj šteti ili žrtvama.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Podoran udar: Sve se trese

Rat u Ukrajini – 938. dan. Oko milion Ukrajinaca i Rusa je već ubijeno ratu, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore i procene zapadnih obaveštajnih službi.

20:08

18.9.2024.

17 min

Podeli: