Svet 0

15.09.2024.

11:54

Crne brojke iz Pojasa Gaze: 26 mrtvih za 24 časa

U protekla 24 časa, u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno je najmanje 26 Palestinaca, uključujući i petoro zaposlenih u Agenciji UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) u udaru na školu te organizacije.

Izvor: Tanjug

Crne brojke iz Pojasa Gaze: 26 mrtvih za 24 časa
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Napad na još jednu školu UNRWA dolazi samo nekoliko dana nakon što je šest zaposlenih u ovom telu UN ubijeno u odvojenom napadu na školu u izbegličkom kampu Nuseirat u sredu, uprkos tome što su udari na škole i druga skloništa civila ratni zločin, navodi Al Džazira.

U kampu Nuseirat je u poslednja 24 časa ubijeno troje ljudi, a u izbegličkom kampu Džabalija, izraelske trupe su ubile jednog Palestinca, a ranile nekoliko, piše palestinska agencija Wafa.

Kako javlja katarska televizija Al Džazira, u toku noći su izraelske snage bombardovale Rafu, na jugu Gaze, a nasilje na okupiranoj Zapadnoj obali se nastavilo. Prema izveštajima, izraelske snage su upale u grad Dženin buldožerom i uhapsile četiri Palestinca u njihovom domu, dok je još troje uhapšeno u odvojenoj raciji u Nablusu.

IDF je izvršila upade i u nekoliko naselja u Vitlejemu, a zabeleženi su okršaji u Tulkaremu.

Od oktobra prošle godine, u izraelskim napadima je ubijeno 41.182 ljudi, a povređeno 95.280, prema informacijama Ministarstva zdravlja u Gazi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: