Svet 0

14.09.2024.

23:19

Zelenski: Svako kašnjenje vojne pomoći ima negativne posledice na frontu

Svaka blagovremena, brza dostava vojnih paketa za Ukrajinu pozitivno utiče na front, a svako kašnjenje dovodi do negativnih posledica, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na sastanku sa delegacijom američkih kongresmena.

Izvor: Tanjug

Zelenski: Svako kašnjenje vojne pomoći ima negativne posledice na frontu
Profimedia

Podeli:

"To treba da se oseti na frontu. Svako kašnjenje sa vojnim isporukama ima svoju negativnu posledicu na frontu. Svaka pravovremena, brza isporuka ima pozitivan uticaj. Informisao sam američke kongresmene o trenutnoj situaciji i o perspektivama", naglasio je Zelenski u večerašnjem obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

Prema Zelenskom, od ključne važnosti je da svi, a posebno zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država brzo sprovode potpisane sporazume.

"Važno je na svim nivoima da partneri budu u potpunosti informisani o našim potrebama, o našim pozicijama", istakao je predsednik Ukrajine.

On je zajvalio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu i američkom Kongresu na dvopartijskoj podršci od početka rata.

"Hvala vam što ste usvojili veoma važan zakon u Kongresu. Nadam se da će sve ovo što pre stići do Ukrajine i ojačati našu vojsku. I mi smo zahvalni svim Amerikancima što podržavaju našu zemlju", poručio je Zelenski.

On je podsetio da u bliskoj budućnosti planira da lično predstavi plan za pobedu Ukrajine predsedniku SAD Džozefu Bajdenu i predsedničkim kandidatima Republikanske i Demokratske stranke.

Kako je naveo Zelenski, tokom sastanka razgovarano je o ključnim oblastima dalje američke pomoći u oblasti bezbednosti i odbrane.

"Prioritet je dobijanje dodatnih sistema protivvazdušne odbrane, raketa za njih i dozvole za upotrebu dalekometnog naoružanja u vojne svrhe na teritoriji Ruske Federacije", zaključio je predsednik Ukrajine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: