Svet 2

13.09.2024.

23:59

"Ovaj rat se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama"

Rat sa Rusijom se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama, a ukrajinske vlasti za to čine sve što je moguće, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.

Izvor: Tanjug

"Ovaj rat se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama"
Profimedia

Podeli:

"Prioritet je naoružanje za naše vojnike na Pokrovskom, Kurahovskom, Toreckom pravcu, na svim Donjeckim pravcima, uopšte duž fronta. Ovo je i pitanje snabdevanja i pitanje proizvodnje - kako u Ukrajini, tako i zajedno sa partnerima. Zadatak je da što više ojačamo svoje pozicije i izvršimo maksimalan pritisak na Rusiju. Ovaj rat se može pravedno okončati samo na jakim pozicijama. Radimo sve za ovo", naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Kako je ranije saopšteno, vlade SAD i Velike Britanije razgovaraju o mogućnosti da dozvole Ukrajini da koristi britanske krstareće rakete sa američkim navigacionim podacima za nanošenje udara na teritoriju Rusije.

Međutim, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države ozbiljno shvataju ruske pretnje i neće dozvoliti Ukrajini upotrebu oružja dugog dometa za gađanje ciljeva na teritoriji Ruske Federacije.

"Ne treba očekivati promene u politici SAD po ovom pitanju", saopštila je Bela kuća.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: