Svet 0

13.09.2024.

16:25

Pao avion, ima mrtvih VIDEO

U padu aviona sa dva sedišta u vazduhoplovnoj bazi "Graf Ignjatiјevo" u centralnoj Bugarskoj poginula su dva pilota oficira, saopštio je bugarski premijer Dimitar Glavčev.

Izvor: Tanjug

Pao avion, ima mrtvih VIDEO
Shutterstock/Jaromir Chalabala

Podeli:

Bugarski ministar odbrane Atanas Zaprjanov rekao je da su nastradali oficiri bili instruktori koji obučavaju pilote, prenosi bugarska agencija Novinite.

"Poginuli su major Petko Dimitrov i potporučnik Vencislav Atanasov. Jedan od njih je rođen 1973. godine, a drugi 1996. godine. Poleteli su u 12.17 časova, a udes se dogodio u 12.30 časova", rekao je on.

Kako je naveo, avion je renoviran i poleteo je u tehnički ispravnom stanju.

Komandant Dimitar Petrov rekao je da je to bio davno planiran rutinski trenažni let i da je sličan zadatak ranije izveden mnogo puta.

Zbog pada aviona otkazan je aero-miting u Trećoj vazduhoplovnoj bazi, koji je bio planiran za subotu u znak obeležavanja 20-godišnjice prijema Bugarske u NATO, saopštilo je resorno ministarstvo, dodajući da je istraga o nesreći u toku, prenosi Rojters.

Vojni trenažni avion L-39 srušio se danas pri izvođenju složenog manevra na izuzetno maloj visini, prenela je bugarska agencija.

Tokom nesreće, padobrani se nisu otvorili, a avionom su upravljala dva pilota. Usled pada aviona izbio je požar.

Ranije danas je predsednik Bugarske Rumen Radev učestvovao kao kopilot u demonstracionom letu borbenog aviona F-16 u toj vazduhoplovnoj bazi.

General Nikolaj Rusev iz bugarskog vazduhoplovstva izjavio je da avion koji se srušio nije bio iz vazduhoplovne baze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: