Svet 2

13.09.2024.

10:20

Putinov saveznik: NATO izabrao ciljeve koje Ukrajina treba da gađa

Predsednik ruske Dume, donjeg doma parlamenta, optužio je NATO da je saučesnik u vojnoj akciji u Ukrajini, sugerišući da je pakt vecć uveliko uključen u donošenje vojnih odluka.

Izvor: Index.hr

Putinov saveznik: NATO izabrao ciljeve koje Ukrajina treba da gađa
Profimedia

Podeli:

Vjačeslav Volodin, bliski saveznik predsednika Vladimira Putina, dao je komentare dan nakon što je Putin upozorio da će se Zapad direktno boriti protiv Rusije ako dozvoli Ukrajini da napadne rusku teritoriju raketama dugog dometa zapadne proizvodnje, što bi, kako je rekao, promenilo prirodu konflikta.

"NATO predvođen SAD pomogao je Ukrajini da izabere koje će ruske gradove ciljati", rekao je Volodin, koji nije ponudio nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

On je optužio vojnu alijansu koju predvode SAD da pomaže Ukrajini da izabere koje će ruske gradove ciljati, da organizuje konkretnu vojnu akciju i izdaje naređenja Kijevu.

"SAD, Nemačka, Britanija i Francuska razgovaraju o mogućnosti napada Ukrajine dalekometnim oružjem na teritoriju naše zemlje. Ovo nije ništa drugo do pokušaj kamufliranja i prikrivanja njihovog direktnog učešća u vojnoj akciji", napisao je Volodin na svom zvaničnom Telegram kanalu.

"U stvari, SAD i njihovi saveznici zapravo pokušavaju sebi da daju dozvolu da izvrše akt raketne agresije protiv Rusije", dodao je on.

"NATO vodi rat protiv naše zemlje"

On je rekao da je operacija NATO savetnika i instruktora u Ukrajini sada dopunjena "plaćenicima", kako ih je nazvao, i govorio o čitavim jedinicama naoružanim NATO oružjem.

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi njegove tvrdnje.

"Osoblje NATO-a određuje koji će gradovi u našoj zemlji biti napadnuti, koordinira vojne akcije i izdaje naređenja. NATO je postao učesnik u vojnim akcijama u Ukrajini. Oni ratuju protiv naše zemlje", rekao je Volodin.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: