Svet 58

12.09.2024.

19:52

Veliko upozorenje Putina: To će značiti rat!

Direktno učešće zemalja Zapada u sukobu u Ukrajini menja njegovu suštinu i Rusija će biti prinuđena da donese odluke na osnovu tako stvorenih pretnji, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Veliko upozorenje Putina: To će značiti rat!
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

''To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu s Rusijom. A ako bude tako, onda ćemo, imajući u vidu promenjenu prirodu sukoba, doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje budu stvorene'', rekao je Putin, a prenosi TASS.

Putin je istakao da zemlje NATO-a ne samo da razgovaraju o mogućnosti da ukrajinska vojska upotrebi rakete drugog dometa, već i o direktnom učešću u ratu.

''Samo vojno osoblje NATO-a može da kontroliše letove ovih raketnih sistema. To je moguće samo pomoću obaveštajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. Poenta je da se donese odluka o tome da li zemlje NATO treba direktno budu uključenieu sukob ili ne'', istakao je Putin.

On je naveo da Zapad već učestvuje u napadima na rusku teritoriju i to pomoću bespilotnih letelica i drugih sredstava koje koristi Ukrajina.

''Ali, kad je reč o upotrebi visokopreciznog dalekometnog oružja zapadne proizvodnje, to je sasvim druga priča'', rekao je ruski predsednik.

Prethodno su svetski mediji preneli da se američki predsednik Džozef Bajden nalazi pod velikim pritiskom republikanaca i demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.

Pročitajte i: 

Podeli:

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: