Svet 2

12.09.2024.

13:39

Zelenski: Destruktivno je

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nazvao je kinesko-brazilski predlog o okončanju rata destruktivnim, jer je to jednostavno politička izjava o kojoj se sa Ukrajinom nije razgovaralo.

Izvor: Ukrajinska pravda, RTS

Zelenski: Destruktivno je
Profimedia

Podeli:

Zelenski je u intervjuu u brazilskom izdanju Metropoles rekao da predlozi za "pravedno političko pomirenje" sa Rusijom nisu sasvim jasni.

"Pomirenje čega? Šta znači samo sesti i razgovarati? (sa Vladimirom Putinom – prim. aut.). On je ubica... Mora da preduzme korake, da pokaže da želi da se rat završi. ne može jednostavno reći da moramo sami da preduzmemo korake jedni drugima. Kakve je to "jedan drugom" ušao, ubio ljude, a sada Lula kaže da pričaju", navodi Zelenski.

Takođe, dodaje i da bi da ih je Lula podržao, pomogao da se zaustavi rat. A da bi još veća bila podrška velike zemlje kao što je Brazil, koja ima poseban uticaj, veoma veliki.

"Mi smo u ratu sa Rusijom. Ili podržavate rat, ili ne podržavate rat. Ako nas ne podržavate, onda nam pomozite da zaustavimo svoju zemlju, zaboravite da oni ubijaju naše ljude destruktivno", ističe Zelenski.

On je direktno rekao da je kinesko-brazilski predlog "takođe destruktivan".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: