Svet 0

12.09.2024.

9:47

Bes raste: Ostavite Putina na miru!

Predsedničku debatu između Kamale Haris i Donalda Trampa pratila je i Rusija, ali Kremlju se nije dopalo kako je ime ruskog predsednika Vladimira Putina spomenuto tokom debate.

Izvor: Jutarnji list

Bes raste: Ostavite Putina na miru!
EPA/ANATOLY MALTSEV

Podeli:

Potparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da se ime ruskog predsednika koristi kao sredstvo unutrašnje političke borbe Sjedinjenih Država.

"Nama se to stvarno jako ne dopada i još uvek se nadamo da će ostaviti na miru ime našeg presednika", poručio je Peskov.

Tokom predsedničke debate je potpredsednica Haris poručila Trampu da bi ga Putin "pojeo za ručak" i da bi ruski predsednik "trenutno sedeo u Kijevu" da je Tramp predsednik Amerike, usred velike invazije Moskve na Ukrajinu, prenosi Politico.

Tramp joj je odgovorio da Putin nikada ne bi napao Ukrajinu da je on u Bijeloj kući umesto predsednika SAD-a Džoa Bajdena.

Peskov je komenarisao da u Kremlju nisu pratili raspravu, ali su "ujutro, naravno, videli novinska izeštaje s različitim izjavama kojim su tokom tekle rasprave."

Zanimljivo, Kremlj je ranije izjavio da je Putin prespavao junsku predsedničku debatu tokom koje je Tramp porazio Bajdena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: