Svet 0

11.09.2024.

23:35

Blinken se sastao i sa premijerom Ukrajine Denisom Šmihaljom: Glavna tema jačanje PVO

Državni sekretar Entoni Blinken sastao se danas u Kijevu sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom, sa kojim je razgovarao o podršci SAD ukrajinskoj vojsci, tekućim potrebama na bojnom polju i kontinuiranom ulaganju i jačanju sistema PVO Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Blinken se sastao i sa premijerom Ukrajine Denisom Šmihaljom: Glavna tema jačanje PVO
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Podeli:

Njih dvojica su takođe razgovarali o tekućim reformskim naporima u borbi protiv korupcije kako bi se podstakao ekonomski oporavak Ukrajine i nastavila njena putanja ka evroatlantskim integracijama, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

Blinken je tokom sastanka ponovio podršku SAD suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine i posvećenosti SAD zaštiti i popravci ukrajinske energetske mreže.

Blinken je doputovao u zvaničnu posetu Ukrajini zajedno s britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Lamijem, gde se sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i drugim zvaničnicima.

On je istakao da je sa Zelenskim i drugim zvaničnicima razgovarao o ratnim ciljevima Kijeva i načinima na koje Vašington može da pomogne.

Pored toga, Blinken je najavio više od 700 miliona dolara podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije.krajinski zvaničnici vršili su pritisak na posetioce da im dozvole da koriste rakete dugog dometa koje je obezbedio Zapad protiv ciljeva unutar Rusije.

Ukrajinski zvaničnici vršili su pritisak na posetioce da im dozvole da koriste rakete dugog dometa koje je obezbedio Zapad protiv ciljeva unutar Rusije, a Blinken je rekao da će o tome razgovarati u Vašingtonu i obavestiti predsednika SAD Džozefa Bajdena.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: