Svet 0

11.09.2024.

22:03

Ugašen požar na Kritu: Sve je uništeno VIDEO

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju veliki požar koji je izbio poslepodne u Haniji na Kritu. Pošto je požar stigao blizu hotela turisti su preventivno evakuisani.

Izvor: Blic.rs

Ugašen požar na Kritu: Sve je uništeno VIDEO
EPA-EFE/PANAGIOTIS KOUROS

Podeli:

U gašenju požara u Haniji u opštini Platanija, učestvovalo je više od 100 vatrogasaca i tri vatrogasna helikoptera. Na terenu je bilo i 20 cisterni gradskog vodovoda, kao i više od 20 mašina za zemljane radove, kako prenose Neakriti.

U požaru je izgorelo nekoliko automobila. Vatra je stigla do kapija kuća, građani su upozoreni oko 17 sati sa broja 112 za uzbunjivanje iz Ministarstva klimatskih kriza i civilne zaštite da ostanu pripravni i slede upute nadležnih organa. Nešto kasnije, naselje je evakuisano iz predostrožnosti.

Strani turisti koji su bili smešteni u dva velika hotela na području Platanije privremeno su napustili hotele u kojima su bili smešteni i okupili su se sa svojim prtljagom u dvorištu čekajući uputstva nadležnih.

Zamenik guvernera Civilne zaštite Jorgos Tapakos govorio je o vrlo opasnom požaru koji je zbog zapaljivih materijala, posebno trske i u kombinaciji sa jakim vetrovima bilo izuzetno teško potpuno ugasiti, a da se ne rasplamsa ponovo.

Podsetimo, danas je na Svetoj gori izbila su dva velika požara, a vatra je van kontrole, a požar je buknuo i na Kritu i stigla je do naselja u mestu Hanija, zbog čega je naređena evakuacija.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: