Svet 1

11.09.2024.

20:37

Od njegove hladnokrvnosti se ledi krv u žilama: Dečak ubica saslušao optužnicu VIDEO

Dečak Kolt Grej (14), koji je osumnjičen za za ubistvo dvoje dece i dvoje nastavnika u srednjoj školi u Džordžiji, pojavio se pred sudom gde mu je saopšteno za šta se tačno tereti.

Izvor: Telegraf.rs

Od njegove hladnokrvnosti se ledi krv u žilama: Dečak ubica saslušao optužnicu VIDEO
Shutterstock/Matt Gush

Podeli:

"Dobro jutro, gospodine. Da li ste vi Grej Kolt", upitao je sudija dečaka.

"Želim da vas obavestim o optužbama s kojima se trenutno suočavate. U osnovi, optuženi ste za četiri ubistva, kao što je navedeno u dokumentima koji su podneti protiv vas", rekao je sudija Greju.

Nakon što ga je upoznao s optužnicom, sudija se obratio sudskoj straži.

"Možete ispratiti optuženog", rekao je sudija, nakon čega je Grej vraćen u pritvor.

interesantno je da je maloletnik tokom ove procedure bio potpuno smiren.

Dečak se, inače, u sudu pojavio s lisicama na rukama u nogama, koje su bile povezane s lancima koji su mu stavljeni oko struka.

Podsetimo, Kolt Grej je 4. septembra usmrtio četiri i ranio devet osoba u napadu u srednjoj školi Apalači u Vinderu, u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

Policija ga je uhapsila Greja ubrzo nakon napada.

@cnn Colt Gray, the 14-year-old school shooting suspect, appeared in court for a brief hearing for his alleged role in the deadly shooting that left a small north Georgia community grieving the loss of two students and two teachers. #cnn #news #Georgia ♬ original sound - CNN

Kako je narednog dana saopšteno, protiv njega je pogidnuta optužnica sa četiri tačke za ubistvo i biće mu suđeno kao odrasloj osobi. Preti mu doživotna robija.

Američki mediji su naveli da je Gej bio opsednut ranijim masovnim ubistvima u školama u SAD, među kojima je i zločin iz Parklanda na Floridi, kada je Nikolas Kruz u školi ubio 17 osoba u februaru 2018.

Grej je od ranije poznat FBI zbog pretnji koje je upućivao, a policija istražuje motiv za napad.

U međuvremenu je uhapšen i njegov otac Kolin Grej (54), koji je sinu kupio pušku iako je znao da on predstavlja pretnju za sebe i druge. Protiv oca je podignuta optužnica za ubistvo drugog stepena i ukoliko bude osuđen po svim tačkama optužnice preti mu 180 godina zatvora.

Zanimljivo je da je i majka tinejdžera ubice imala problema sa zakonom. Protiv nje je prošle godine izdat nalog za hapšenje zbog posedovanja zabranjenih supstanci, kao i zbog korišćenja lažnih saobraćajnih tablica.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: