Svet 0

11.09.2024.

20:00

Pogođena još jedna škola u Pojasu Gaze; Desetine mrtvih

U izraelskom vazdušnom napadu poginulo je najmanje 14 ljudi, uključujući dvoje dece, kada je u sredu pogođena škola UN u kojoj se nalaze raseljene palestinske porodice u centralnoj Gazi, rekli su zvaničnici.

Izvor: Klix.ba

Pogođena još jedna škola u Pojasu Gaze; Desetine mrtvih
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Podeli:

Izraelska vojska je saopštila da su meta bili militanti Hamasa koji planiraju napade iz unutrašnjosti škole koja se nalazi u izbegličkom kampu Nuseirat. Tvrdnja nije mogla biti potvrđena.

Zvaničnici iz bolnice Avda u Nuseiratu rekli su da je u napadu poginulo 10 ljudi, a još četvoro mrtvih prebačeno je u bolnicu mučenika Al-Aksa u obližnjem gradu Deir al-Balah.

Među poginulima je najmanje jedna žena i dvoje dece, a ranjeno je najmanje 18 osoba, saopštili su zvaničnici bolnice. Jedno od dece bila je ćerka Momina Selmija, pripadnika Agencije za civilnu odbranu Gaze, koja izvodi hitne spasilačke operacije nakon izraelskih napada, navodi agencija u saopštenju. Selmi nije video svoju ćerku 10 meseci, otkako je ostao u severnoj Gazi da nastavi da radi, dok je njegova porodica pobegla na jug, navodi agencija.

Desetine hiljada Palestinaca koje su izraelske ofanzive i naređenja za evakuaciju proterali iz svojih domova žive u školama u Gazi. Izrael često bombarduje škole, tvrdeći da ih koriste militanti Hamasa.

Hamas okrivljuje civilne žrtve u napadima, navodeći da su njegovi borci bazirani i deluju među civilima.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: