Svet 1

11.09.2024.

16:35

"Kao u Terminatoru": Ukrajinski dron uleteo u frabriku i krenuo da juri Ruse VIDEO

Da su dronovi kamikaze u Ukrajini postali najubitačnije oružje od kog strahuju vojnici i ruske i ukrajinske vojske, već je odavno poznato i laicima.

Izvor: Alo.rs

"Kao u Terminatoru": Ukrajinski dron uleteo u frabriku i krenuo da juri Ruse VIDEO
Shutterstock/ Anelo

Podeli:

Ipak, na društvenim mrežama konstantno gledamo strašne snimke koji prikazuju realnost rata, koja sve više izgleda kao paklene scene borbi sa robotima iz filmova poput Terminatora.

Na društvenoj mreži X objavljen je snimak ruskog ratnog dopisnika, ili vojnika, koji se negde na frontu krije u razrušenoj fabrici od drona kamikaze.

- K*rva! Uključite REB (sistem za elektronsko ratovanje), već je u fabrici - čuju se reči autora snimka.

Dok se krije iza okna vrata, čuje se eksplozija drona koji je verovatno udario u neku prepreku, i nije povredio nikoga.

"Aktivirao se", rekao je autor snimka.

Još jezivija je činjenica da dron proizvodi zvuk, zujanje, za koje korisnici društvenih mreža kažu da liči na muziku koja se može čuti u horor filmovima.

Njujork Tajms je početkom godine pisao o budućnosti ratovanja, na osnovu zaključaka i lekcija naučenih na frontu u Ukrajini, podseća Kurir.

Analitičari su za taj list rekli da će razvoj bespilotnog oružja verovatno dovesti do toga da će bitke u budućnosti biti vođene u potpunosti bespilotnim sistemima.

Letelice će, prema predviđanju analitičara, kontrolisati operateri smešteni u podzemnim bunkerima.

Pukovnik Austrijske vojske Markus Rajzner rekao je tada za američki list da će se voditi borbe između bespilotnih letelica i besposadnih kopnenih vozila, dodajući kratko: "Kao u Terminatoru".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: