Svet 2

11.09.2024.

12:43

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

Izvor: Jutarnji list, Tanjug

Počela velika kontraofanziva
Profimedia

Podeli:

Juri Podoljaka, proruski vojni bloger rođen u Ukrajini, i još dva uticajna blogera, Ribar i Dva vojnika, rekli su da su ruske snage započele značajnu kontraofanzivu u Kursku.

"U regionu Kursk, ruska vojska pokrenula je kontraofanzivne akcije na zapadnom krilu neprijateljskog klina, smanjujući ukrajinsku zonu kontrole u blizini državne granice", navodi se u blogu Dva vojnika.

Podoljaka kaže da su ruske snage zauzele nekoliko sela na zapadnom delu Rusije, a koja su u svojoj ofanzivi zauzeli Ukrajinci, potiskujući ukrajinske snage istočno od reke Malaja Loknja južno od sela Snagosta.

Istovremeno, zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Ruske Federacije i komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov rekao je za Tass da je ruska vojska povratila od ukrajinskih snaga kontrolu nad oko 10 naselja u Kurskoj oblasti.

''Naša situacija je dobra... naše jedinice su prešle u ofanzivu. Juče i danas je u ovom pravcu oslobođeno ukupno oko 10 naselja u Kurskoj oblasti'', rekao je on.

Rojters nije mogao da proveri istinitost ovih izveštaja za sada, kako su naveli, zbog ograničenja izveštavanja sa obe strane fronta.

Takođe, navedeno je da do sada o ovome mnogo informacija nije dalo ni rusko ministarstvo odbrane. Još nije bilo ni komentara iz Ukrajine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: