Svet 0

10.09.2024.

21:46

De Golov unuk: Selim se u Moskvu. Za razliku od zapadnih lidera, Putin želi mir

Francuski ekonomista Pjer de Gol, unuk bivšeg francuskog predsednika Šarla de Gola, rekao je tokom sastanka sa predsednikom ruske Državne dume Vjačeslavom Volodinom da planira da se preseli u Rusiju.

Izvor: Index.hr

De Golov unuk: Selim se u Moskvu. Za razliku od zapadnih lidera, Putin želi mir
Profimedia

Podeli:

Unuk Šarla de Gola rekao je da planira da se preseli u Moskvu“, navodi se u saopštenju donjeg doma ruskog parlamenta u Telegramu. De Golov unuk i Volodin razgovarali su o očuvanju istorijskog pamćenja, kao i o jačanju kulturnih i humanitarnih veza.

De Golov unuk je kasnije izjavio da ruski predsednik Vladimir Putin nije motivisan novcem i da želi mir, za razliku od zapadnih lidera, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Citirao Dostojevskog

"Verujem u mudrost ruske duše, verujem u mudrost vašeg predsednika, koji želi mir. Za razliku od zapadnih lidera koji zavise od novca, vaš predsednik je čovek slobode, potpuno posvećen zaštiti svog naroda i ruskog civilizacije“, rekao je on na ceremoniji dodele Međunarodne nagrade za mir Lav Tolstoj u Boljšoj teatru.

De Golov unuk je citirao i izjavu Fjodora Dostojevskog: "Ako Boga nema, sve je dozvoljeno".

"Ova teza ilustruje moralni i etički neuspeh savremenog Zapada. Naša je dužnost da kroz Boga pronađemo smisao i vrednost svog života. Vera je duboko ukorenjena u ruskoj duši i niko je ne može oduzeti. Ona je večno oružje“, zaključio je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: