Svet 2

10.09.2024.

17:34

Devojčica iz Crne Gore planirala teroristički napad: Roditelji u šoku, u kući oružje

U Gracu je podignuta optužnica protiv 14-godišnjakinje koja je uhapšena u maju zbog planiranja terorističkog napada nožem u Gracu.

Izvor: Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Devojčica iz Crne Gore planirala teroristički napad: Roditelji u šoku, u kući oružje
EPA-EFE/MAX BRUCKER

Podeli:

Radi se o devojčici poreklom iz Crne Gore. U Nemačkoj je uhapšena još jedna osoba koja je s njom planirala ovaj teroristički napad.

Kod 14-godišnjakinje je tada pronađen propagandni materijal Islamske države, kao i nož i sekira, a policija ju je pronašla preko aktivnosti i razgovora na društvenim mrežama, javljaju austrijski mediji.

Napad je bio planiran u centru Graca, a nameravala je nasumice da odabere žrtve, "nevernike". Slike svojih planova napada poslala je putem Telegrama istomišljenicima. Nakon napada na što više ljudi, planirala je i samoubistvo. Policija nije znala kada je napad tačno trebalo da se dogodi.

"Kronen cajtung" piše da se radi o devojčici iz Crne Gore koja živi u Gracu, ali još nema austrijsko državljanstvo, piše Jutarnji list. U kući u kojoj je živela zaplenjeno je oružje, odeća i računar s podacima, a istražitelji su tamo pronašli i propagandne materijale Islamske države, s brojnim video-zapisima borbi i pogubljenja.

Uprkos brojnim dokazima, devojčica nije priznala da je planirala napad, a čini se da njeni roditelji o tome nisu ništa znali.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: