Svet 0

10.09.2024.

13:30

Mete napada u Kan Junisu visoki zvaničnici Hamasa

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da su meta napada na oblast al-Mavasi u Kan Junisu bila trojica visokih zvaničnika Hamasa koji su se tamo nalazili.

Izvor: Tanjug

Mete napada u Kan Junisu visoki zvaničnici Hamasa
Shutterstock/Anas Mohammed

Podeli:

"Mete noćnog vazdušnog napada na humanitarnu zonu koju je odredio Izrael u južnoj Gazi bila su trojica visokih operativaca Hamasa", naveo je IDF, prenosi Tajms of Izrael.

Kako je vojska navela, reč je o načelniku Hamasovih vazdušnih snaga Sameru Ismailu Kaderu Abu Daki, šefu nadzora u Hamasovom obaveštajnom odeljenju Osami Tabašu i još jednom visokom oficiru grupe, Aimanu Mabhouhu.

"Sva trojica bili su direktno umešani u masakr 7. oktobra i u druge napade na trupe u Gazi i na Izrael poslednjih meseci", naveo je IDF.

Hamas tvrdi da je u sinoćnjem napadu na kamp poginulo 40 ljudi, a da je 60 povređeno, što IDF negira navodeći da su to "lažne" brojke i da one nisu u skladu sa informacijama koje poseduje vojska.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: