Svet 1

10.09.2024.

11:01

Kim Džong Un povećava broj nuklearnog oružja: "Moramo da se suočimo sa pretnjama"

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je da zemlja sada sprovodi politiku izgradnje nuklearnih snaga kako bi eksponencijalno povećala broj nuklearnog oružja, preneo je u utorak državni medij KCNA.

Izvor: Jutarnji list

Kim Džong Un povećava broj nuklearnog oružja: "Moramo da se suočimo sa pretnjama"
EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Podeli:

U govoru na godišnjici osnivanja Severne Koreje, Kim je rekao da zemlja mora temeljnije da pripremi svoje nuklearne sposobnosti i da bude spremna da ih pravilno upotrebi u bilo kom trenutku kako bi osigurala bezbednosna prava države, navodi KCNA.

"Potrebno je snažno vojno prisustvo kako bi se suprotstavili sa različitim pretnjama koje predstavljaju Sjedinjene Države i njihovi saveznici", dodao je on. Kim je takođe rekao da se Severna Koreja suočava sa "velikom pretnjom", u vidu SAD.

Ministri odbrane Južne Koreje, SAD i Japana osudili su u utorak nedavnu diversifikaciju sistema nuklearne isporuke, testiranja i lansiranja višestrukih balističkih projektila. Na sastanku u Seulu, te tri zemlje su ponovo potvrdile svoju posvećenost jačanju trilateralne saradnje kako bi se osigurao mir u regionu.

To uključuje odvraćanje od nuklearnih i raketnih pretnji Severne Koreje, navodi se u zajedničkom saopštenju američkog Stejt departmenta. Takođe su se dogovorili da uskoro održe drugu trilateralnu vojnu vežbu poznatu kao Freedom Edge.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: