Svet 0

10.09.2024.

9:53

Upozorenje u Nemačkoj: Rusija se umešala

Nemački demohrišćani (CDU/CSU), vodeća opoziciona grupa, zahtevaju od vlade da se migranti koji ne mogu da dobiju azil vraćaju čim stignu na nemačke državne granice.

Izvor: dpa-prototype.de

Upozorenje u Nemačkoj: Rusija se umešala
Profimedia

Podeli:

Uz to, Rusija koristi temu migracija "kao deo hibridnog ratovanja", rekla je Berbokova, članica Zelenih, na konferenciji ambasadora u ministarstvu spoljnih poslova.

"Ne smemo dozvoliti da nas sada izluđuju", dodala je sugerišući da je pogrešno verovati da članice Evropske unije same mogu bolje da rešavaju pitanje neregularnih migracija.

U utorak u Berlinu treba da budu novi razgovori o migracijama između vlade, opozicije i pokrajina.

Nemačka vlada je nakon višegodišnjih pregovora učinila sve da se "u Evropi pokrene zajednički sistem azila", navela je ministarka osvrćući se na dogovor o reformi Zajedničkog evropskog sistema azila (GEAS).

Berbokova je indirektno poručila demohrišćanima da usled hibridnog ratovanja demokratske snage moraju imati snage "da nas ovde ne podele, već da postignemo napredak".

Lider CDU Fridrih Merc (Friedrich Merz) rekao je prošle nedelje da će demohrišćani na razgovorima u utorak učestvovati samo ako vlada odmah uvede kontrole na granicama i sa njih počne da vraća neregularne migrante.

Razgovori su počeli pošto je u terorističkom napadu u Zolingenu krajem avgusta neregularni migrant iz Sirije nožem ubio tri i ranio još osam osoba. Navodno je bio povezan sa Islamskom državom. Migrant iz Avganistana u junu je u Manhajmu ubio policajca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: