Svet 16

10.09.2024.

9:29

Ukrajina: Direktan pogodak, digli smo u vazduh…

Ukrajinska vojska objavila je snimak drona, za koji tvrde da prikazuje tri direktna pogotka u ključni most u ruskom regionu Kursk.

Izvor: Kyiv post

Ukrajina: Direktan pogodak, digli smo u vazduh…
Shutterstock/kingma photos

Podeli:

Udar je izveden teškim oružjem koje je koristilo kasetnu municiju, a ukrajinski mediji javljaju da se verojatno radilo o HIMARS-u, moćnom američkom višecevnom bacaču raketa.

Kako javlja Kijev post, u udaru je do kraja uništen ključni saobraćajni most preko reke Sejm, zbog čega su ruske snage u tom delu Kurska verovatno ostale bez poslednjeg puta ka sigurnosti te su verovatno zarobljene.

Napad po danu koji je pogodio armirano-betonsku konstrukciju mosta snimile su bespilotne letelice kojima upravlja ukrajinska jedinica taktičkih bespilotnih letelica „Horne Grup“, koja je nedavno objavila snimak udara.

Na snimku se vide tri uzastopne eksplozije od preciznih pogodaka već oštećenog središnjeg dela mosta. Prve dve bojeve glave raspršile su kasetnu municiju koja se detonirala na mostu ili u vodi, a treći pogpdat je detonirao jednu eksploziju.

Iz „Horne Grup“ su objavil da se pogođeni most nalazi u blizini sela Kariz u regionu Kursk i da, nakon udara, više nije upotrebljiv za vozila.

Most se još uvek može preći pešice ili biciklom, ali ne i većim vozilima, a glavni ukrajinski mediji izvestili su da je most potpuno neprohodan nakon najnovijih udara.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: