Svet 0

09.09.2024.

23:45

Alarmantno u Liberiji: 47 zatvorenika pobeglo iz zatvora

Iz zatvora sa maksimalnom bezbednošću kod Monrovije, glavnog grada Liberije, tokom ovog vikenda je pobeglo 47 zatvorenika, saopštile su danas liberijske vlasti.

Izvor: Beta

Alarmantno u Liberiji: 47 zatvorenika pobeglo iz zatvora
Profimedia

Podeli:

Njihovo besktvo omogućeno je probojem kroz bezbednosni sistem zatvora, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Zatvor se nalazi u Kakati, na 55 kilometara severoistočno od Monrovije.

Ministarstvo je izrazilo "duboku zabrinutost zbog ovog incidenta" i navelo da poduzima sve neophodne mere kako bi se odbegli zatvorenici ponovo pohvatali.

Za beguncima je poslata policija, a angažovane su i dodatne snage.

Liberijski zatvori ozbiljno su pretrpani i zatvorenici nemaju dovoljno hrane, a nedostaje im i osnovna zdravstvena zaštita.

Prošle godine, jedan zatvor u Monroviji je ostao bez hrane. Još dva su nakratko prestala da primaju nove zatvorenike zbog nestašica hrane.

Mnogi zatvorenici su iza rešetaka bez sudske presude.

Prema podacima Ujedinjenih nacija iz 2022. godine, 73 odsto zatvorenika u Liberiji su pritvorenici, što znači da ih suđenje tek očekuje.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: