Svet 1

09.09.2024.

20:10

Nemačka donela odluku: Pojačavaju se kontrole na granicama

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer danas će objaviti privremene granične kontrole na svim kopnenim granicama zemlje kako bi se obuzdala neregularna migracija i zaštitila javnost od islamističkog ekstremizma, rekao je izvor iz vlade Rojtersu.

Izvor: Index.hr

Nemačka donela odluku: Pojačavaju se kontrole na granicama
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Podeli:

Fezer, koja će održati konferenciju za štampu o paketu bezbednosnih mera, obavestiće Evropsku komisiju o planovima, rekao je izvor.

Nemačka vlada konsultovala je glavnu opozicionu Hrišćansko-demokratsku uniju (CDU) o načinima za obuzdavanje migracija nakon smrtonosnog napada nožem od strane azilanta rođenog u Siriji u gradu Solingenu prošlog meseca.

Antiimigrantska partija Alternativa za Nemačku (AfD) pobedila je na prošlonedeljnim izborima u saveznoj državi Tiringiji, a završila je na drugom mestu u Saksoniji.

Socijaldemokrate ministarke Fezer za dve nedelje čekaju izbori u Brandenburgu, gde vladaju u koaliciji sa Zelenima i Demohrišćanima.

Nemačka ima granicu dugu 3.700 kilometara sa Danskom, Holandijom, Belgijom, Luksemburgom, Francuskom, Švajcarskom, Austrijom, Češkom i Poljskom.

Berlin je prošle godine najavio strože kontrole na svojim kopnenim granicama sa Poljskom, Češkom Republikom i Švajcarskom kao odgovor na porast zahteva za azil.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: