Svet 1

09.09.2024.

17:17

Porošenko lobira u Varšavi: Traži zaštitu po "izraelskom modelu"

Lider partije "Evropska solidarnost", Petro Porošenko, razgovarao je danas sa gradonačelnikom Varšave Rafalom Caskovskim o jačanju podrške Ukrajini, energetskoj bezbednosti i zaštiti ukrajinskog vazdušnog prostora po "izraelskom modelu".

Izvor: Tanjug

Porošenko lobira u Varšavi: Traži zaštitu po "izraelskom modelu"
Profimedia

Podeli:

"Detaljno sam mu ispričao o bezbednosnoj situaciji u Ukrajini uopšte, o situaciji na frontu, o motivaciji ukrajinske vojske i o hitnim potrebama da se odbije ruska invazija. Vreme je za zajednički odgovor saveznika za drsko granatiranje teritorije Ukrajine, posebno narušavanje vazdušnog prostora NATO-a", rekao je Porošenko, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je zahvalio poljskim partnerima na podršci borbi Ukrajinaca protiv ruske agresije, humanitarnoj pomoći Kijevu i drugim gradovima Ukrajine, skloništu za više od 100 hiljada Ukrajinaca u glavnom gradu Poljske.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: