Svet 1

09.09.2024.

14:55

Putinova partija saopštila: Pobedili smo; Brisel: Ne priznajemo

Partija Jedinstvena Rusija proglasila pobedu na regionalnim izborima, pobedivši s velikom razlikom, saopštio je danas vršilac dužnosti sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Vladimir Jakušev.

Izvor: Tanjug, RT Balkan

Putinova partija saopštila: Pobedili smo; Brisel: Ne priznajemo
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Podeli:

"Jedinstvena Rusija je pobedila velikom razlikom, partija je predložila više od 36.000 kandidata za 35.000 mandata i osvojila apsolutnu većinu. Partija je potvrdila status vodeće političke snage", rekao je Jakušev, a preneo je Tass.

Prema podacima koje je naveo, kandidati iz Jedinstvene Rusije pobedili su na svim izborima za visoke regionalne zvaničnike, a na izborima za zakonodavne skupštine u 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije stranka je dobila 545 od 659 mandata.

Jedinstvena Rusija je pobedila i na opštinskim izborima.

Od 6. do 8. septembra u ruskim regionima održano je skoro 4.000 izbornih kampanja na svim nivoima.
Neposredni izbori za šefove konstitutivnih entiteta Ruske Federacije održani su u 21 regionu.

U 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije poslanici su birani u zakonodavne skupštine. Dopunski izbori u Državnu dumu takodje su održani u tri jednomandatne izborne jedinice.

EU: Ne nameravamo da priznamo

Evropska unija ne namerava da prizna legitimitet izbora za krimski parlament i lokalne savete, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove.

"EU ne priznaje takozvane izbore i njihove rezultate na Krimu. Oni su nevažeći i ne mogu imati nikakve pravne posledice", navodi se u saopštenju.

Osim toga, EU je takođe zapretila "posledicama" za one koji su bili uključeni u organizovanje i sprovođenje glasanja na Krimu očigledno zaboravljajući da se Krim vratio pod okrilje Rusije nakon referenduma, u martu 2014. godine, a to je podržalo 96,77 odsto građana.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

23 h

Podeli: