Svet 3

09.09.2024.

9:10

Savršeno izvršen zadatak: Rusi broje žrtve, a ne razumeju zašto

Pripadnik ukrajinske specijalne jedinice GUR, Ministarstva odbrane Ukrajine, kodnog imena “Šaman“ razgovarao je sa novinarima TSN-a, govoreći o ​​karakteristikama taktike Rusa.

Izvor: B92.net

Savršeno izvršen zadatak: Rusi broje žrtve, a ne razumeju zašto
Profimedia

Podeli:

Kako je na sajtu GUR-a navedeno, reč je o borcu sa borbenim iskustvom koji se pridružio tim specijalnim jedinicama kada je Rusija napala Ukrajinu u februaru 2022.

Takođe, ističe se i da je učestvovao u odbrani Kijevske oblasti, Harkovske oblasti, a zatim i na mnogim drugim delovima fronta.

On je za TSN rekao da se najviše susretao sa nepripremljenim ruskim vojnicima, koji su mobilisani, a koje su ruske trupe poslale ispred glavnih jedinica, kako bi razminirali teren.

On je naveo da kada se njegova grupa sretne sa pripremljenim neprijateljskim trupama, nastaje uzbuđenje. "Želim da uništim što više snaga i sredstava neprijatelja. Međutim, savršen zadatak je kada neprijatelj broji gubitke, a da ne razume zašto se to dogodilo", naveo je tzv. "Šaman".

"Pripremamo borce pokrivajući sve moguće situacije sa kojima se mogu suočiti na bojnom polju", rekao je on.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: