Svet 8

08.09.2024.

20:18

Evropa je upozorena: Ako eksplodira, uticaće na ceo kontinent

Posledice potencijalne katastrofe u nuklearnoj elektrani Kursk usled ukrajinskih napada mogu da utiču na Evropu.

Izvor: Novosti

Evropa je upozorena: Ako eksplodira, uticaće na ceo kontinent
Profimedia

Podeli:

Na ovo je upozorio general-major Apti Alaudinov, zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog odeljenja Oružanih snaga Rusije i komandant komandosa specijalnih snaga Ahmat.

"Evropa, koja je naš najbliži sused, uzima znake iz Amerike. Danas se igraju sa nuklearnom elektranom, koja se nalazi na teritoriji Rusije, u Kurskoj oblasti. Ali dok Amerikanci pokušavaju da igraju neku vrstu igrica sa Rusija udarivši u nuklearnu elektranu u gradu Kurčatovu, Evropa mora da shvati da ako se dogodi bilo kakva katastrofa u ovom objektu, ova katastrofa će uticati na evropske zemlje", rekao je on u video snimku objavljenom na svom Telegram kanalu.

On je rekao da ne razume „zašto je Evropa popustila američkim globalističkim interesima i čini sve da Amerika napravi katastrofu koja bi pogodila ne samo Rusiju i Ukrajinu, već i celu Evropu, prenela je agencija TASS.

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: