Svet 0

08.09.2024.

21:18

Uhapšen uticajan propovednik i prijatelj Dutertea: Trgovao ljudima

Na Filipinima je uhapšen uticajni propovednik Apolo Kiboloj optužen za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, uključujući i dece, saopštile su danas filipinske vlasti.

Izvor: Tanjug

Uhapšen uticajan propovednik i prijatelj Dutertea: Trgovao ljudima
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Podeli:

Filipinski ministar unutrašnjih poslova Benjamin Abalos Mlađi objavio je na Fejsbuku da je Kiboloj negirao krivicu, ne precizirajući gde i kada je izvršeno hapšenje.

Više od 2.000 policajaca bilo je raspoređeno od prošlog meseca da bi bio izvršen pretres naselja u južnom gradu Davao u vlasništvu Kibolojeve crkve, Kraljevstvo Isusa Hrista (KOJC) pošto se sumnjalo da se on tamo krije u bunkeru, preneo je Rojters.

Portparol filipinske policije rekla je danas novinarima da je Kiboloj uhvaćen unutar naselja, ne iznoseći detalje.

Kiboloj i još četvorica saoptuženih su prevezeni vojnim avionom u glavni grad Manilu, navela je portparol.

Kiboloj je takođe na listi "najtraženijih" za hapšenje američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) na osnovu odvojenih optužnica za trgovinu ljudima i masovno krijumčarenje gotovine, a on je negirao da je počinio ta krivična dela.

On ima milione pristalica na Filipinima, gde crkveni lideri imaju veliki uticaj u politici, a i dugogodišnji je prijatelj bivšeg filipinskog predsednika Rodriga Dutertea.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: