Svet 0

08.09.2024.

14:33

Ovako izgleda apokalipsa VIDEO

Najmanje osam ljudi je poginulo, a 187 povređeno u naletu supertajfuna Jagi na severu Vijetnama, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Ovako izgleda apokalipsa VIDEO
Profimedia

Podeli:

U udaru je oštećeno više od 3.000 kuća i srušeno oko 400 elektrovodova, a u nekoliko većih gradova, uključujući prestonicu Hanoj, došlo je do nestanka struje i prekida u komunikaciji.

Šteta je prijavljena i u mnogim školama, prodavnicama i kancelarijama, a u provinciji Kuang Nin potonulo je najmanje 25 čamaca, prenosi Vijetnamska novinska agencija (VNA).

Poljoprivredna proizvodnja je takođe pretrpela značajnu štetu, a 121.500 hektara pirinča i useva je potopljeno ili uništeno, dok je voda odnela više od 1.000 kaveza za akvakulturu, većinom u Kuang Ninu.

Vlasti rade na uklanjanju posledica udara tajfuna i na terenu su angažovale skoro 500.000 vojnih lica i preko 10.100 vozila za različite svrhe, dok je iz priobalnih oblasti evakuisano oko 50.000 ljudi.

Sledeći na udaru je Laos

Iako je tajfun oslabio u tropsku depresiju, do sutra uveče se u severozapadnom regionu Vijetnama očekuju obilne padavine i meštani su upozoreni na rizik od poplava i klizišta.

Jagi, koji su vijetnamske meteorološke vlasti opisale kao ''jedan od najjačih tajfuna u regionu u protekloj deceniji", stigao je do te zemlje jugoistočne Azije u subotu, nakon što su, zbog oluje, u Kini dve osobe izgubile život, stotine povređene.

Očekuje se da će supertajfun kasnije pogoditi Laos.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: