Svet 0

08.09.2024.

13:16

Islamski džihad: Ubistva Izraelaca su herojska

Palestinski islamski džihad (PIJ) okarakterisao je napad u kojem su danas ubijena tri Izraelca na granici između okupirane Zapadne obale i Jordana, kao herojski podvig.

Izvor: Tanjug

Islamski džihad: Ubistva Izraelaca su herojska
Profimedia

Podeli:

U saopštenju na Telegram kanalu, PIJ je napadača, koji je usmrtio trojicu Izraelaca na prelazu s Jordanom, opisao kao heroja i naveo da je napad ''izraz osećanja jordanskog naroda i arapskog i muslimanskog naroda prema brutalnom masakru koji je počinio neprijatelj”, prenosi Tajms of Izrael.

''Ovaj herojski napad i slični su jedini odgovor koji američka administracija razume“, poručio je Palestinski islamski džihad. PIJ je takođe optužio SAD za saučesništvo u izraelskom ratu u Pojasu Gaze i nasilju nad Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je saučešće porodicama trojice ubijenih muškaraca i rekao da su državljani te zemlje ''okruženi ubilačkom ideologijom koju vodi iranska osovina zla'', koja ne pravi razliku između Izraelaca i, kako je naveo, želi sve da ih ubije.

Izrael i Jordan su saopštili da će prelaz Kralj Husein, kuda je prošao napadač, ostati zatvoren do daljneg. Ranije danas, izraelske vlasti su saopštile da su trojica izraelskih državljana ubijena na graničnom prelazu između okupirane Zapadne obale i Jordana.

Napadač, navodno vozač kamiona iz Jordana, stigao je na granični prelaz na okupiranoj Zapadnoj obali i otvorio vatru na zaposlene na prelazu.

Prema saopštenju izraelske policije, napadač je kasnije ubijen.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: