Svet 0

08.09.2024.

12:31

Urušila se zgrada: Poginulo osam osoba

Najmanje osam osoba poginulo je u urušavanju zgrade u indijskom gradu Laknau, saopštili su danas policijski izvori.

Izvor: Tanjug

Urušila se zgrada: Poginulo osam osoba
Profimedia

Podeli:

Zgrada se urušila u 17 časova u subotu po lokalnom vremenu, nakon intenzivnih padavina koje su dovele do poplave u tom području.

Policijski izvori su naveli da je oko 35 do 40 ljudi bilo u zgradi u trenutku incidenta, a poslednje pronađeno telo izvučeno je jutros oko tri sata, prenosi Nju indijan ekspres.

Kako se navodi, spasilački timovi spasili su 28 ljudi.

Policijski komesar Amit Verma rekao je da je mala verovatnoća da se neko i dalje nalazi ispod ruševina, iako je operacija i dalje u toku.

Timovi Nacionalnih snaga za reagovanje na katastrofe (NDRF) i Državnih snaga za reagovanje na katastrofe (SDRF) nastavljaju sa čišćenjem lokacije.

U zgradi staroj 15 godina nalazile su se veleprodaje farmaceutskih kompanija.

U prizemlju je bila radionica i magacin, dok su gornji spratovi služili za skladištenje sanitetskog materijala i pribora za jelo.

Glavni vatrogasni oficir Mangeš Kumar otkrio je da preliminarne istrage sugerišu da su građevinski radovi bili u toku u podrumu zgrade u vreme urušavanja, a lokalnim vlastima je naloženo da obezbede hitnu medicinsku pomoć povređenima i ubrzaju napore za pomoć.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: