Svet 1

07.09.2024.

23:20

Erdogan pozvao islamske zemlje na ujedinjenje protiv Izraela, Kac reagovao: "Treba da se stidi"

Nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao islamske zemlje da se udruže protiv Izraela, izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac ocenio je da je Erdogan stvarna pretnja Bliskom istoku i sopstvenom narodu.

Izvor: Tanjug

Erdogan pozvao islamske zemlje na ujedinjenje protiv Izraela, Kac reagovao: "Treba da se stidi"
Profimedia

Podeli:

On mu je poručio da "treba da ćuti i da se stidi zbog svojih izjava".

"Erdogan nastavlja da baca turski narod u vatru mržnje i nasilja zarad svojih prijatelja iz Hamasa", naveo je Kac na platformi Iks.

Optužbu turskog predsednika da Izrael želi da osvoji zemlje Bliskog istoka nazvao je "opasnom laži i huškanjem".

"Izrael brani svoje granice i građane od ubica i silovatelja Hamasa i od šiitske osovine zla koju predvodi Iran. Erdogan i alijansa Muslimanske braće godinama rade zajedno sa Iranom na potkopavanju umerenih arapskih režima na Bliskom istoku. Erdogan treba da ćuti i da se stidi", poručio je Kac.

Predsednik Turske izjavio je danas da islamske zemlje treba da formiraju savez protiv, kako je rekao, "rastuće pretnje ekspanzionizma" iz Izraela.

"Jedini korak koji će zaustaviti izraelsku aroganciju, izraelski banditizam i izraelski državni terorizam je savez islamskih zemalja", rekao je Erdogan na događaju koju su organizovala udruženja islamskih škola u blizini Istanbula.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: