Svet 0

07.09.2024.

22:20

Dik Čejni podržao Haris: Stavljanje države iznad političke partije

Potpredsednica SAD i demokratski predsednički kandidat Kamala Haris izjavila je danas da je podrška koju je dobila od bivšeg republikanskog potpredsednika SAD Dika Čejnija i njegove ćerke Liz, bivše kongresmenke, ohrabrujuća.

Izvor: Tanjug

Dik Čejni podržao Haris: Stavljanje države iznad političke partije
EPA-EFE/EDWARD M. PIO RODA

Podeli:

Ona je navela da podrška označava stavljanje države ispred političke partije.

Haris je to rekla u Pitsburgu pripremajući se za televizijsku debatu sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom 10. septembra, preneo je Rojters. 

Čejni, koji je bio potpredsednik SAD od 2001. do 2009. godine, rekao je u petak da u američkoj istoriji dugoj 248 godina, nikada nije postojao pojedinac koji je bio veća pretnja zemlji od Trampa. 

Liz Čejni je izjavila u sredu da će glasati za Haris na predsedničkim izborima 5. novembra, navodeći da Tramp predstavlja "opasnost". 

Tramp je u petak napisao na društvenim mrežama za Dika Čejnija i njegovu ćerku Liz da su "nebitni republikanci samo po imenu".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: