Svet 0

07.09.2024.

22:05

Izraelski napad na Gazu: Ubijena dva komandanta islamskog džihada

Dva komandanta palestinskog bataljona Islamski džihad ubijena su u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze, saopštavaju Izraelske odbrambene snage (IDF) i izraelska obaveštajna agencija Šin Bet.

Izvor: Tanjug

Izraelski napad na Gazu: Ubijena dva komandanta islamskog džihada
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Napad izveden u četvrtak bio je usmeren na komandnu prostoriju koja se nalazila u okviru humanitarne zone koju je odredio Izrael u Deir al-Balahu u centralnoj Gazi, navela je izraelska vojska, preneo je Tajms of Izrael.

Nekoliko terorističkih operativaca je ubijeno u napadu, uključujući Abdulaha Hataba, komandanta bataljona Južni Deir al-Balah PIJ-a i Hatema Abu al-Džidijana, komandanta bataljona Istočni Deir al-Balah, saopštili su IDF i Šin Bet.

IDF je naveo da je Hatab nadgledao svoj bataljon tokom napada 7. oktobra i da je bio umešan u brojne napade na Izrael i izraelske trupe, uključujući raketnu i protivtenkovsku vatru.

Abu al-Džidijan je, takođe, izvršio brojne napade na trupe u sukobima koji su u toku.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: