Svet 0

07.09.2024.

11:02

Supertajfun napravio haos u Kini: Ima mrtvih i ranjenih VIDEO

Supertajfun Jagi pogodio je južnu kinesku ostrvsku provinciju Hainan, a u nevremenu su nastradale najmanje dve osobe, dok su 92 povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Supertajfun napravio haos u Kini: Ima mrtvih i ranjenih VIDEO
Tanjug/Yang Guanyu/Xinhua via AP

Podeli:

Nakon što su se vetrovi i padavine smanjili, Hainan je snizio stepen uzbune od tajfuna i pokrenuo brze operacije oporavka širom provincije. Preko 2.200 radnika je mobilisano da povrate struju u više od 1,5 miliona pogođenih domaćinstava.

Do 7 sati jutros po lokalnom, više od jedne petine pogođenih domaćinstava ponovo je priključeno na mrežu, piše Sinhua.

Popravke puteva su takođe u toku, a do sada je očišćen 51 od 89 blokiranih glavnih puteva. Spasilački timovi takođe rade na obnovi komunikacije, pošto je više od 12.500 baznih stanica oštećeno širom provincije, a grad Venčang pretrpeo je najveću štetu na svojim komunikacionim objektima.

Očekuje se da će se pruge brze železnice koje kruže oko ostrva nastaviti sa operacijama danas posle podne, a trajektni saobraćaj u moreuzu će biti Ćiongdžou nastavljen do nedelje uveče. Međunarodni aerodrom Haikou Meilan ostaće privremeno zatvoren do nedelje u podne zbog poslednica tajfuna Jagi, dok je Međunarodni aerodrom Sanja Feniks u popularnom turističkom gradu Sanji počeo postepeno da obnavlja letove ovog jutra.

U nedelju je u južnoj pokrajini Guangdong evakuisano više od 570.000 stanovnika, zbog čega je bio aktiviran crveni meteo alarm. Ranije ove sedmice, Jagi je odneo najmanje 16 života na Filipinima i očekuje se da će uskoro pogoditi severni Vijetnam, a zatim i Laos.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

23 h

Podeli: