Svet 0

06.09.2024.

21:35

Prva odluka novog ministra spoljnih poslova: Uvodimo kadrovske promene

Novoimenovani ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrij Sibiga najavio je danas kadrovske promene u resoru.

Izvor: Tanjug

Prva odluka novog ministra spoljnih poslova: Uvodimo kadrovske promene
EPA-EFE/VITALII NOSACH

Podeli:

"Ministarstvo spoljnih poslova mora da odgovara novim geopolitičkim realnostima. I institucionalno i kadrovski. I u Ukrajini i u inostranstvu. Na nedavnom sastanku sa ambasadorima kojim je predsedavao predsednik Volodimir Zelenski, najavljene su kadrovske promene i dogovorena lista prioritetnih zemalja i regiona u kojima ćemo otvoriti nove diplomatske institucije - pojaviće se novi ambasadori i generalni konzuli u cilju jačanja sistema", naveo je Sibiga na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, merilo za svakog ukrajinskog diplomatu "biće rezultat, a ne samopromocija i objave na društvenim mrežama".

"Bez obzira na političku konjunkturu u svetu, Ukrajina će naći načina da obezbedi svoj nacionalni interes. Shodno tome, biće revidirana Strategija spoljnopolitičke delatnosti Ukrajine. Na osnovu realnosti ratnog vremena", rekao je šef ukrajinske diplomatije.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: