Svet 0

06.09.2024.

21:19

Skandal u italijanskoj Vladi: Ministar podneo ostavku zbog ljubavne afere

Ministar kulture Italije Đenaro Sanđulijano (62) podneo je danas ostavku nakon što je uhvaćen u aferi sa "savetnicom", prenela je ANSA.

Izvor: Tanjug

Skandal u italijanskoj Vladi: Ministar podneo ostavku zbog ljubavne afere
EPA-EFE/VINCENZO LIVIERI

Podeli:

On je rekao da je njegova ostavka "neopoziva", u pismu premijerki Đorđi Meloni.

Sanđulijano je bio pod velikim pritiskom opozicije da napusti poziciju, nakon izveštaja da je influenserka i biznismen Marija Rozarija Boča možda imala pristup mejlovima koji se tiču susreta ministara kulture G7.

Sanđulijano je priznao da je imao vezu sa Bočom u intervjuu za RAI objavljenom u četvrtak, ali je negirao da je imala pristup poverljivim podacima, kao i da je državni novac trošen na nju.

On je rekao da je Boča trebalo da bude savetnica, ali je povukao njeno imenovanje zbog veze između njih dovje. Rekao je i da je ponudio ostavku Meloni, ali da je ona prvobitno odbila.

Ministar je rekao da napušta poziciju jer mu je povređen ugled i želeo je da je "apsolutno transparentan i korektan, kao i da ne želi da meša vladu u priču".

On će preduzeti pravne mere, počevši od žalbi tužiocima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: