Svet 0

06.09.2024.

18:41

Objavljeni dramatični snimci: Voda preplavila zgradu i nosila sve pred sobom; Sve je uništeno VIDEO

Oluja koja je početkom druge polovine avgusta izazvala poplave i bujice na severoistoku SAD nanela je veliku štetu u delovima saveznih država Njujork i Konektikat, piše USA Today.

Izvor: Jutarnji.hr

Objavljeni dramatični snimci: Voda preplavila zgradu i nosila sve pred sobom; Sve je uništeno VIDEO
Ilustracija: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Podeli:

Jedna od zgrada biblioteke Smitaun ozbiljno je oštećena nakon obilnih padavina u kratkom vremenskom periodu u okrugu Safolk u Njujorku.

Video snimci koje su 19. avgusta napravili nadzorne kamere pokazuju kako je voda upala u zgradu biblioteke, a zatim urušila zidove i razbila prozore. Na video snimcima mogu se videti knjige, blato i razne krhotine kako plutaju u vodi.

Procenjuje se da je oko tri metra donjeg sprata biblioteke bilo pod vodom.

Voda koja je upala u biblioteku uništila je hiljade knjiga i kompjutera. Uništeni su i istorijski dokumenti neprocenjive vrednosti i papiri koje je potpisao bivši američki predsednik Tomas Džeferson.

U toku je akcija spasavanja oštećenih dokumenata i artefakata. Zaposleni u biblioteci rekli su da je pretrpela štetu od oko 10 miliona dolara.

Biblioteka je saopštila da će oštećena zgrada biti zatvorena do daljnjeg.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: