Svet 1

06.09.2024.

12:32

Kremlj: Situacija se pogoršava, Srbima je teško

Srbima i u Srbiji i u Republici Srpskoj je veoma teško, Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja Dejtonskog sporazuma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik

Kremlj: Situacija se pogoršava, Srbima je teško
Profimedia

Podeli:

"Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u Srbiji, a teško je i Srbima u Republici Srpskoj. Zaista se gaze temelji Dejtona, zadire se u interese Srba. Uopšte se ne slažemo sa ovim. I u tome u potpunosti podržavamo naše srpske prijatelje", istakao je Peskov.

Kada je reč o podršci koju Rusija pruža Srbiji, Peskov je rekao da su mogućnosti Moskve veoma ograničene, ali da je stav Rusije po tom pitanju veoma jasno iznet na međunarodnoj areni što, kako tvrdi, i predstavlja prilično efikasnu polugu podrške.

Takođe je rekao da Rusija i Srbija nastavljaju da sprovode regularne kontakte na najrazličitijim nivoima i, između ostalog, i po "najosetljivijim pitanjima".

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

22 h

Podeli: