Svet 0

06.09.2024.

7:22

Vojska se povukla

Izraelske snage povukle su se iz Dženina i izbegličkog kampa u tom gradu na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon desetodnevne ​​"nasilne agresije", u kojoj je 21 osoba poginula, izvestila je danas palestinska agencija Wafa.

Izvor: Tanjug

Vojska se povukla
Profimedia

Podeli:

U tom periodu, 21 osoba je izgubila život u gradu i kampu, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju na Fejsbuku optužilo Izrael da je na okupiranu Zapadnu obalu preneo razaranja čini u Pojasu Gaze, o čemu svedoči situacija u gradovima Dženin i Tulkarem, i u tamošnjim izbegličkim kampovima, piše Rojters.

Lokalni izvori u Dženinu rekli su palestinskim medijima da su se Izraelci potpuno povukli, a na društvene mreže su postavili fotografije razorenog grada i izbegličkog kampa nakon deset dana opsade.

Ovaj izraelski vojni napad predstavlja najveći napad Izraela na okupiranu Zapadnu obalu od perioda drugog ustanka Palestinaca, Intifade, ranih 2000-ih, a podaci pokazuju da je u poslednjem upadu 39 ljudi ubijeno, a 130 ranjeno na tom području, navodi Al Džazira.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: