Svet 0

05.09.2024.

22:23

Kao što je i obećao: Tramp spremio funkciju za Maska

Donald Tramp izjavio je da će, ako pobedi na izborima, osnovati komisiju za efikasnost vlade koju će predvoditi njegov pristalica, multimilijarder Ilon Mask.

Izvor: Index.hr

Kao što je i obećao: Tramp spremio funkciju za Maska
Profimedia

Podeli:

Bivši američki predsednik nedeljama je razgovarao sa svojim pomoćnicima o ideji takve komisije za reviziju vladinih operacija, rekli su izvori Rojtersu.

Sada je prvi put tu ideju izneo javno, u govoru Njujorškom ekonomskom klubu.

To je takođe prvi put da je Tramp objavio da je Mask prihvatio da vodi to telo. On nije precizirao kako će takva komisija funkcionisati, osim da će u prvih šest meseci postojanja izaći sa planom za otklanjanje "prevara i neredovnih plaćanja".

"Po savetu Ilona Maska, osnovaću komisiju za efikasnost vlade koja će sprovesti sveobuhvatnu finansijsku reviziju i reviziju učinka cele savezne vlade, nakon čega će dati preporuke za drastične reforme," rekao je republikanac.

Mask je 19. avgusta u podkastu rekao da je u razgovorima sa Trampom na tu temu i da je zainteresovan da se pridruži komisiji.

"Spreman sam da služim Americi ako se ukaže prilika", napisao je Mask na svojoj platformi Iks u četvrtak.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: