Svet 0

05.09.2024.

22:07

Predmislio se?; Mlađi Bajden namerava da se izjasni krivim

Sin američkog predsednika Hantera Bajdena namerava da se izjasni krivim za optužbe za utaju poreza, izvestio je u četvrtak En-Bi-Si Njuz, pozivajući se na njegovog advokata.

Izvor: Jutarnji.hr

Predmislio se?; Mlađi Bajden namerava da se izjasni krivim
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Podeli:

Sin Džoa Bajdena optužen je da nije platio porez od 1,4 miliona dolara dok je istovremeno trošio na drogu, prostitutke i luksuznu robu.

On se ranije izjasnio da nije kriv, a suđenje u saveznom sudu u Los Anđelesu počinje u četvrtak. Mlađi Bajden je optužen u decembru u okviru šire istrage o njegovim finansijama i poslovnim operacijama, postavši prvi potomak aktuelnog američkog predsednika koji se suočio sa krivičnim prijavama.

U junu je osuđen u posebnom slučaju u Delaveru za ilegalnu kupovinu oružja dok je bio zavisnik od droge, na šta je uložio žalbu. To znači da će, ako bude proglašen krivim na sudu u Los Anđelesu, kazna biti veća jer će to biti ponovljeno krivično delo.

Potvrdnim izjašnjavanjem o krivici bi se izbeglo višenedeljno suđenje tokom kojeg bi neprijatni detalji o životu Hantera Bajdena verovatno bili otkriveni neposredno pre američkih izbora.

Njegov otac, sadašnji predsednik, prepustio je kandidaturu na izborima svojoj potpredsednici Kamali Haris, pod pritiskom partijskih kolega.

Hanter Bajden je otvoreno govorio o svojoj borbi sa drogom i alkoholizmom. Optužen je da nije plaćao porez od 2016. do 2019. godine, dok je istovremeno trošio velike sume na drogu, usluge pratnje, luksuzne hotele, egzotične automobile i druge neracionalne troškove.

Tokom suđenja moglo se razgovarati i o angažmanu mlađeg Bajdena za ukrajinsku gasnu kompaniju, kao i o drugim poslovima dok je njegov otac bio američki potpredsednik.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: