Svet 1

05.09.2024.

11:19

Trampe, da li je ovo veleizdaja? Putin je rekao..

Ruskog predsednika Vladimira Putina, koji se nalazi na ekonomskom forumu u Vladivostoku, novinari su pitali i kog američkog predsedničkog kandidata će podržati zvanična Moskva.

Izvor: Beta, Tanjug, B92.net

Trampe, da li je ovo veleizdaja? Putin je rekao..
Profimedia

Podeli:

Odgovarajući na to pitanje, Putin je izjavio da podržava kandidatkinju demokrata Kamalu Haris.

Takođe, Putin je primetio da Kamala Haris ima "zarazan smeh", navodeći i to kao razlog za rusku podršku njoj.

"Rekao sam da je naš favorit, da tako kažem, sadašnji predsednik, gospodin Bajden. Zato je on uklonjen iz trke i preporučio je svim svojim pristalicama da podrže gospođu Haris. I mi ćemo učiniti isto, podržaćemo je", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, "Kamala Haris se toliko zarazno i ekspresivno smeje da to sugeriše da je kod nje sve u redu".

Putin je uporedio stavove predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Kamale Haris. "Tramp je uveo toliko ograničenja i sankcija protiv Rusije, kakve nijedan predsednik nikada ranije nije uveo. A ako je kod gospodje Haris sve u redu, onda će se ona možda uzdržati od ovakvih postupaka, zaključio je ruski predsednik.

Istovremeno, britanska agencija Rojters ocenjuje kao ironičan Putinov komentar o "zaraznom smehu" Kamale Haris.

Rojters podseća da je Putin ranije ove godine izjavio da bi prednost dao Bajdenu, a ne Trampu, jer je Bajden predvidljiviji političar "stare škole".

Američke obaveštajne službe smatraju da Rusija želi da na novembarskim izvorima pobedi Tramp jer on manje podržava Ukrajinu u ratu protiv Rusije, napominje britanska agencija, ali ističe Putinovu današnju izjavu o oštrim Trampovim sankcijama protiv Rusije.

Podsetimo, američki predsednički izbori održaće se u novembru, a nekadašnji predsednik Donald Tramp tokom svog mandata u Beloj kući, ali i nakon njega, u više navrata je hvalio ruskog kolegu, a tokom jednog intervjua ga je čak nazvao i genijem.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

19 h

Podeli: