Svet 0

05.09.2024.

9:08

Maduro, zar još jedan?

Drugi avion koji pripada venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru nalazi se na aerodromu ''Hoakin Balager'' u Dominikanskoj Republici i stavljen je pod prismotru SAD, saznaje dominikanski portal Diario libre.

Izvor: Tanjug

Maduro, zar još jedan?
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan, File

Podeli:

SAD su u ponedeljak zaplenile jedan avion venecuelanskog predsednika i prebacile ga iz Dominikanske Republike na Floridu, zbog sumnje da je nezakonito kupljen i prevezen u karipsku zemlju.

Na ostrvu se i dalje nalazi model Falcon2000EX koji je sposoban da leti iznad komercijalnog vazdušnog saobraćaja i ima kapacitet od 10 putnika.

Procenjena cena letelice je između osam i 11 miliona dolara i pojavljuje se u bazi podataka Džetfotos, platformi koja prikuplja fotografije aviona koji sleću na aerodrome širom sveta.

Jedini zabeleženi let ovog aviona dogodio se u septembru 2019. na Maltu, ali ni na jednoj platformi za registraciju leta više se ne pojavljuju zapisi o ovom Falconu sa registracijom IV-3360, navodi se na portalu.

Ministarstvo finansija SAD je u ponedeljak saopštilo da su SAD zaplenile Madurov avion pošto su utvrdile da su njegovom nabavkom prekršene američke sankcije, a da je operacija izvršena u saradnji sa dominikanskim vlastima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: