Svet 0

05.09.2024.

8:31

Ni Tramp, ni Kamala; Šta li kriju?

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp još uvek nije objavio kompletan izveštaj o svom trenutnom zdravstvenom stanju, a to nije učinila ni njegova demokratska rivalka Kamala Haris.

Izvor: Tanjug

Ni Tramp, ni Kamala; Šta li kriju?
Tanjug/AP Photo/Mike Stewart

Podeli:

Do izbora u SAD su ostala još samo dva meseca.

Kako je objavio CBS njuz, Tramp (78) je 20. avgusta rekao u intervjuu za taj mediji, da je nedavno bio na godišnjem fizičkom pregledu i da će vrlo rado objaviti njegove rezultate.

On je dodao i da je uradio dva kognitivna testa na kojima je, kako je kazao, blistao, međutim, njegova kampanja nije objavila te rezultate.

U novembru 2023. godine, Tramp je objavio pismo svog lekara Brusa Aronvalda u kojem je navedeno da je kompletan pregled iz septembra te godine pokazao da je njegovo ukupno zdravstveno stanje odlično.

U pismu, međutim, nije bilo konkretnih detalja o vitalnim parametrima, kao ni podataka o lekovima koje Tramp uzima.

Trampova kampanja takođe nije omogućila medijima da postave pitanja njegovim lekarima nakon što je na njega pokušan atentat u Pensilvaniji.

Republikanac Roni Džekson koji je bio njegov lekar dok je bio u Beloj kući objavio je 26. jula dopis u kojem je naveo da je pregledao bolničke izveštaje i da je Tramp odlično posle pokušaja atentata.

Sam Tramp je kazao da nema nikakve posledice nakon napada, kao i da je njegovo uho zacelilo.

Vrlo malo se zna i o medicinskom kartonu Kamale Haris, pošto ona nije dostavila rezultate pregleda kada se 2020. kandidovala za potpredsednicu.

U aprilu 2022. imala je kovid i uzimala pakslovid da bi se izlečila, a u julu 2021. bila je u Vojnom medicinskom centru Volter Rid radi, kako je Bela kuća saopštila, rutinskog pregleda.

Iz kampanje Harisove nisu odgovorili na ponovljena pitanja CBS Njuz u vezi rezultata njenog godišnjeg fizičkog pregleda.

Proteklih decenija postalo je uobičajeno da predsednički kandidati objave neke informacije o svom zdravlju i sposobnosti da obavljaju dužnost, a ova praksa je delimično usvojena i zbog niza predsednika koji su imali zdravstvene probleme za koje se saznalo tek kasnije.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: