Svet 0

04.09.2024.

18:52

Novo pojačanje Kamale Haris: Stiže žena koja je krojila kampanju Starmera

Debora Matinson, jedna od najvažnijih osoba u timu britanskog premijera Kira Starmera, doći će u Vašington da pomogne kampanju kandidata za predsednika SAD Kamale Haris.

Izvor: Klix.ba

Novo pojačanje Kamale Haris: Stiže žena koja je krojila kampanju Starmera
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Podeli:

Kako prenosi Politiko, Matisonova će doći u američku prestonicu gde će održati nekoliko sastanaka sa timom koji stoji iza Kamale Haris, kako bi prenela ideje i strategije za predsedničku kampanju.

Matisonova je jedan od glavnih pomoćnika i osoba kojoj se pripisuju velike zasluge za izbor Kira Starmera za premijera Velike Britanije.

Politiko takođe ističe da ovaj potez pokazuje važne veze između vlasti u Londonu i Demokratske stranke u SAD. Poseban fokus biće na glasačima radničke klase.

Matison je bio autor strategije koja je ove glasače vratila na stranu laburista, koji su godinama glasali za konzervativce.

Imajući u vidu da Haris mora da pridobije birače radničke klase, sa posebnim osvrtom na belce, dolazak Matisona mogao bi da ima veliki značaj za ishod novembarskih izbora.

Tokom nekoliko izbornih ciklusa, bilo na nacionalnom ili lokalnom nivou, demokrate su imale problem sa belim biračima srednje klase, koji sve više glasaju za republikance.

Harisov put do pobede u novembru podrazumeva osvajanje više glasova ljudi koji žive u ovom delu SAD, sa kojima ona ne rezonuje kao Džo Bajden.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: