Svet 1

04.09.2024.

17:44

CNN: SAD planiraju tužbu protiv Rusije

SAD će danas optužiti Rusiju da utiče na predizbornu kampanju u SAD pomoću onlajn-platformi koje među američkim biračima šire dezinformacije, objavio je CNN pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor: Tanjug

CNN: SAD planiraju tužbu protiv Rusije
Shutterstock/Andrea Izzotti

Podeli:

Navodi se da će ruska televizija Raša tudej (Russia Today) biti glavna tačka optužbi.
Američka agencija Rojters prenosi da bi danas državni tužilac Merik Garland trebalo da iznese javne primedbe na sastanku Radne grupe za izborne pretnje Ministarstva pravde.

Američko Ministarstvo pravde je ranije upozorilo da Rusija ostaje pretnja predsedničkim izborima 5. novembra.

Zamenica državnog tužioca Sjedinjenih Američkih Država Liza Monako prošlog meseca je rekla da ruski predsednik Vladimir Putin "i njegovi punomoćnici koriste sve sofisticiranije tehnike u svojim operacijama mešanja u izbore".

"Oni ciljaju specifičnu demografiju birača i birače u različitim državama u pokušaju da manipulišu ishodima predsedničkih i kongresnih izbora. Nameravaju da nesvesne Amerikance na društvenim mrežama privole da guraju narative koji unapređuju ruske interese. Oni rade na tome da umanje američku podršku Ukrajini. I uvek se prilagođavaju", rekla je Liza Monako.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: