Svet 2

04.09.2024.

21:47

Pucnjava u školi; Napadač ima 14 godina?; Planiran napad u više škola VIDEO

Prema najnoviji izveštajima u napadu u srednjoj školi Apalači u Vinderu, američka savezna država Džordžija, poginule su četiri osobe, dok je preko 30 ranjeno.

Izvor: Telegraf.rs

Pucnjava u školi; Napadač ima 14 godina?; Planiran napad u više škola VIDEO
Shutterstock/ArtOlympic

Podeli:

Kako je preneo CNN, osumnjičeni napadač je uhapšen. U pitanju su preliminare informacije koje su podložne promeni.

Sve škole u ovom distriktu su pod ključem i pojačane su mere bezbednosti. Za sada nije poznato da li je napadač učenik ove škole.

Na lice mesta su izašle jake policijske snage odmah nakon što je primljena dojava o "aktivnom napadaču sa vatrenim oružjem".

Poslato je i pet vozila hitne pomoći, dok su najteže ranjeni helikopterom prebačeni u obližnju bolnicu. 

Učenici su evakuisani na obližnji teren. Ubrzo se pojavio i veliki broj roditelja koji je došao po svoju decu.

"Biće nam potrebno nekoliko dana da odgovorimo na sva pitanja o pucnjavi. Tražimo strpljenje od javnosti. Putite nas da utvrdimo činjenice", rekao je Džad Smit, šerif okruga Barov, gde se škola nalazi. 

Napdač najverovatnije 14-godišnjak?

Napadač koji je otvorio vatru u srednjoj školi u Džordžiji verovatno je imao 14 godina, ali nije poznato da li je on bio učenik u toj školi, preneo je večeras Si-En-En pozivajući se na policijske izvore.

Jedna osoba je uhapšena, a iz Biroa demantuju da je ''osumnjičeni neutralizovan''.

Šerif okruga Barou Džad Smit ranije je rekao da je bilo ''više povređenih'', dok su drugi izvori za CNN rekli da je više od 30 ljudi povređeno.

Više policijskih izvora reklo je da je škola neposredno pred napad primila pretnju telefonom, kada je nepoznato lice reklo da će škola Vajnder biti prva od pet škola u kojima se sprema pucnjava.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: