Svet 0

04.09.2024.

14:25

Preokret; Kuleba nije "sklonjen"

Ukrajinski parlament glasao je o smenama ministara. Prihvaćene su četiri ostavke, ali ne i ona ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe.

Izvor: Jutarnji list

Preokret; Kuleba nije "sklonjen"
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Podeli:

Parlament, Vrhovna Rada, prihvatio je ostavke potpredsednice vlade, ministra strateške industrije i još dva ministra, rekli su poslanici ukrajinskim medijima.

Sednica parlamenta za danas je tako završena, a ostavka ministra spoljnih poslova, do sada najveće žrtve rekonstrukcije ukrajinske vlade, nije ni razmatrana, prenosi Skaj Njuz.

Vrhovna Rada smenila je Olhu Štefanisinu s mesta potpredsednice vlade za evropske i evroatlantske integracije Ukrajine, ali će je u četvrtak ponovno imenovati na istu poziciju, s time da će u kombinaciji biti imenovana i ministarkom pravosuđa, prenosi Ukrajinska Pravda.

Parlament je razrešio Denisa Maljusku s mesta ministra pravosuđa.

Kuleba je inače jutros parlamentu poslao pismo svoje ostavke, nakon što su se dan ranije pojavile informacije da će i on biti sklonjen s mesta ministra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: